تحميل كتاب
اهلا بك في مكتبتي
لا تتردد بالتسجيل معنا
تحميل كتاب
اهلا بك في مكتبتي
لا تتردد بالتسجيل معنا
تحميل كتاب
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةالرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
دخول
اسم العضو:
كلمة السر:
ادخلني بشكل آلي عند زيارتي مرة اخرى: 
:: لقد نسيت كلمة السر
pubacademy.ace.st--!>
pubacademy.ace.st--!>

 

 zgougou . Assida zgougou

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة


avatar


نقاط : 400880
تاريخ التسجيل : 01/01/1970

zgougou . Assida zgougou Empty
مُساهمةموضوع: zgougou . Assida zgougou   zgougou . Assida zgougou Book_yellow_249/2/2012, 13:13

zgougou . Assida zgougou
zgougou . Assida zgougou
zgougou . Assida zgougou
zgougou . Assida zgougou

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



As the vast majority of the people leaving in the Maghreb are of Muslim faith, Christmas is not a traditional day of celebration. But, the "Al-mawlid al-nabaoui al-sharif" is the celebration of the day of the birth the prophet. That particular day is served the assida. So, this is why this recipe has made it to my list.



1kg pine nuts or zgougous Aleppo (pine nuts from the allep tree)
500 grams of sugar
2 liters of water
750 grams sifted flour
Rose blossom cream

1 Greek style yogurt
2 teaspoons rose blossom water
1 table spoon of honey
125 ml creme fraiche
Sort pine nuts carefully to remove all the stones, herbs, etc. Place the pine nuts in a large container and wash with water carefully to eliminate any further dirt.

Grind the gables with a chopping knife.

Mix the batter in the 2 litres of water.

Pass the mixture through a very fine sieve. Press hard on the dough to get the maximum amount of juice. It must remain a dry dough that you can discard.

Mix the sifted flour with the liquid black that you recovered previously.
On low heat, continue to stir well to prevent the formation of lumps.
Keep stirring constantly. The Assida will thicken gradually.
As soon as you feel your Assida thicken, add the sugar while continuing to stir so that your cream stays homogeneous.
As soon as it is quite thick, pour the mixture into small bowls.

Mix the yogurt, the honey, rose blossom water and creme fraiche together and serve this cream with the assida.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
zgougou . Assida zgougou
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
تحميل كتاب :: اخبار عالمية :: اخبار عالمية-
انتقل الى: